Pályázatok

GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00044
Élelmiszeripari fejlesztés a HFI Kft. telephelyein

A tervezett fejlesztés során 4 új berendezés beszerzése, valamint a kapcsolódó építési beruházások valósulnak meg. A technológiai korszerűsítésnek köszönhetően bővül a vállalkozás termelési kapacitása, javul a feldolgozás technológiai színvonala és így az értékesítésre kerülő termékek minősége is.

A projekt egyik fő eleme a holland gyártású TEMA gőzsterilező rendszer mely az egyre szigorodó higiéniai követelményeknek való megfelelés érdekében kerül beszerzésre a Mélykúti telephelyen. A rendszer folyamatos, nagynyomású telitett gőzzel történő sterilizálásával kezelt termékek élelmiszerbiztonsági (mikrobiológiai) paraméterei jelentősen javulnak, ezáltal a HFI Kft. értékesítési pozíció jelentősen javulnak mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban.

Szintén a Mélykúti telephelyen valósul meg a fenti rendszer fogadására alkalmas, könnyűszerkezetes csarnok építése, valamint  egy hídmérleg, mellyel jelentősen növelhetjük a feldolgozási időt azáltal, hogy a szállítmányok együttes mérésére is lesz lehetőségünk.

A projekt másik fő elemét a Pusztaszeri telephelyen beszerzésre kerülő Hermex zöldség és fűszerszárító berendezés jeleni. Az új zöldség és fűszerszárító berendezéssel (az időjárástól, nyersanyag mennyiségtől/minőségtől függően), folyamatos üzem mellett jelentős kapacitásbővülés várható.

Szintén ezen a telephelyen valósul meg egy biomassza tüzelésű forró levegő generátor telepítése, melynek hatására az üvegházhatású gázok kibocsátását tudjuk jelentősen csökkenteni.

A biomassza tárolására alkalmas könnyűszerkezetes raktár építése is a projekt részeként valósul meg.