Pályázatok

GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00044
Élelmiszeripari fejlesztés a HFI Kft. telephelyein

a kedvezményezett neve:
HFI Kft.

a projekt címe:
Élelmiszeripari fejlesztés a HFI Kft. telephelyein

a szerződött támogatás összege:
355 918 347

a támogatás mértéke (%-ban):
37%

a projekt tartalmának bemutatása:
A tervezett fejlesztés során 4 új berendezés beszerzése, valamint a kapcsolódó építési beruházások valósultak meg. A technológiai korszerűsítésnek köszönhetően bővült a vállalkozás termelési kapacitása, javult a feldolgozás technológiai színvonala és így az értékesítésre kerülő termékek minősége is. A projekt egyik fő eleme a holland gyártású TEMA gőzsterilező rendszer mely az egyre szigorodó higiéniai követelményeknek való megfelelés érdekében kerül beszerzésre a Mélykúti telephelyen. A rendszer folyamatos, nagynyomású telitett gőzzel történő sterilizálásával kezelt termékek élelmiszerbiztonsági (mikrobiológiai) paraméterei jelentősen javulnak, ezáltal a HFI Kft. értékesítési pozíció jelentősen javulnak mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban.

Szintén a Mélykúti telephelyen valósul meg a fenti rendszer fogadására alkalmas, könnyűszerkezetes csarnok építése, valamint egy hídmérleg, mellyel jelentősen növelhetjük a feldolgozási időt azáltal, hogy a szállítmányok együttes mérésére is lesz lehetőségünk.

A projekt másik fő elemét a Pusztaszeri telephelyen beszerzésre kerülő Hermex zöldség és fűszerszárító berendezés jeleni. Az új zöldség és fűszerszárító berendezéssel (az időjárástól, nyersanyag mennyiségtől/minőségtől függően), folyamatos üzem mellett jelentős kapacitásbővülés várható.

Szintén ezen a telephelyen valósul meg egy biomassza tüzelésű forró levegő generátor telepítése, melynek hatására az üvegházhatású gázok kibocsátását tudjuk jelentősen csökkenteni. A biomassza tárolására alkalmas könnyűszerkezetes raktár építése is a projekt részeként valósul meg.

a projekt tervezett befejezési dátuma:
2019.08.31.

projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00044

a kedvezményezett neve:
HFI Kft.

a projekt címe:
Komplex infokommunikációs fejlesztések a HFI Kft-nél

a szerződött támogatás összege:
19 421 161

a támogatás mértéke (%-ban):
35%

a projekt tartalmának bemutatása:
Vállalatirányítási rendszer bevezetése, komplex rendszerként integrálva (CRM, gyártás, beszerzés, pénzügy, kontrolling, stb.).

  • Felhőben futó vagy helyben telepített kialakítás egyaránt elérhető
  • Microsoft Office kompatibilitás; Outlook, Word és Excel
  • GDPR konform ERP rendszer
  • Teljes pénzügyi funkcionalitás, a könyvelés és kontrolling integrált kezelése
  • Értékesítési és beszerzési munkafolyamatok támogatása
  • Készletkezelés és tárgyi eszköz nyilvántartás
  • Termelésirányítás, raktárkezelés.

a projekt tervezett befejezési dátuma:
2019.12.31.

projekt azonosító száma:
GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01383


Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.12-21-2021-00005

Projekt megnevezése:
HFI Kft. versenyképesség növelő komplex beruházása

Projekt kezdésének dátuma:
2021.02.16.

Projekt lezárásának dátuma:
2022.06.16.

a támogatás mértéke (%-ban):
60%

a szerződött támogatás összege:
203.789.659 Ft

a projekt teljes összege:
339.649.431 Ft

A projekt során a pusztaszeri telephelyen megépült a 836 négyzetméteres üzemcsarnok, mely a kapacitásunkat bővíti (részben a termelési, részben pedig a raktározási kapacitást). Szintén Pusztaszeren elkészült a hídmérleg, mely 18 méter hosszú, ezáltal gyorsult az áru átadás-átvétel folyamata, pontos és hiteles méréssel. 

Új eszközök beszerzése az alábbiak szerint került megvalósításra: Pusztaszerre beszerzésre került egy Gőzblnachir, melynek segítségével magasabb minőségű (és akár új termék) előállítására is lehetőségünk nyílik. A porító tekintetében, mely szintén Pusztaszeren került felállításra szintén képesek leszünk magasabb minőségű terméket előállítani. A porító berendezés egy duplikált elrendezésű verőcsapos daráló, korszerű, pormentes beadagoló garattal, mely már lehetővé teszi a big-bag zsákból történő beadagolást. Az elkészült por kitárolása szintén történhet big-bag zsákba vagy akár az eddig megszokott kisebb méretű csomagolóanyagba is. A kitároló mindkét csomagolóanyag típus mérését és lecsomagolását lehetővé teszi. A gépek hangszigetelt borítást kaptak, igyekezve ezzel is ergonomikusabbá tenni az ottani munkavégzést. Mind a gőzblanchir, mind a porító eszköz kapacitás bővítést szolgál, ezáltal munkahelymegtartó szerepet is betölt.

Az állványos rakodás a készletek tárolásának kulcsa, ehhez a rakatok között működő, 21. századi technológiai megoldást választottuk; robot segítségével gyorsan és pontosan kezelhetőek a rakatok. Az állványrendszer felállításra került, a készáru elkülönítésében nagy segítség mindkét telepen. Az egyes vevők lecsomagolt termékei akár külön polcra is helyezhetők, elkülönítve, védve ezáltal bármiféle fizikai sérülés lehetőségétől.

A Konténerbillentők is beszerzésre kerültek, melyek a termelés technológiai oldalát erősítik. Segítségükkel a nyers áruk hatékonyan és főleg a minőségügyi szempontokat figyelembe véve tudnak a termelésbe bekerülni. Mindkét fejlesztés a hatékonyságot növeli, miközben a munkahelyek megtartását erősítik, továbbá lehetőséget teremtenek az üzem gazdasági fejlődésének.

Mindkét telephelyre korszerű, elektromos targoncát vásároltunk, a környezeti fenntarthatóságot is figyelembe véve, úgy, hogy az egyes telephelyeken a munkatársak megfelelő engedéllyel rendelkeznek működtetésükhöz. Az új targoncák vásárlásánál figyelembe vettük a fent említett állványrendszer méreteit, fontos ez azért, mert a meglévő, valamint építésre került raktáraink magasságát maximálisan kihasználva igyekeztünk kialakítani a polcokat. Ebben nagy segítséget nyújtanak az új targoncák, mert így szinte a mennyezet szintjéig tudjuk a rakatokat pakolni, maximálisan kihasználva a méretek adta lehetőséget.

Mélykútra egy optikai válogató került beszerzésre, mely segítségével képesek leszünk nagyon magas minőségű terméket előállítani. Ehhez hasonló a fémdetektor indokoltsága; segítségével magasabb minőségbiztosítás érhető el. A fémkiválasztók alá korszerű, automatizált mérlegek is beépítésre kerültek. A targonca és az állványzat, valamint a konténerbillentő indokoltsága megegyezik a pusztaszeri telephelyen lévőkével.

A projekt megvalósítása alatt és azt követően is az alábbi, soft tevékenységeket tervezzük és szervezzük: Együttműködési megállapodást kötöttünk a debreceni Baptista Gyülekezettel, az általuk kezelt HH és HHH családok étel- és élelmiszercsomagjaikhoz való hozzájárulásunk tekintetében. Másik elemünk egy szemléletformáló program, mely során iskolákban mutattuk és mutatjuk meg a diákoknak a fűszer őrlemények világát. A program keretében tataházi, jánoshalmi, dombóvári, kisteleki és kiskunhalasi iskolákba látogattunk el, ahol kicsiknek és nagyoknak külön előadásokat, interaktív bemutatókat tartottunk.

A projekt egészét nézve a HFI Kft. magasabb minőségű termelést és készletkezelést tud elérni, ezáltal a meglévő piaci partnerek mellé új partnereket is eredményez a megvalósítás, továbbá lehetőséget teremt új termék(ek) kifejlesztéséhez. Munkahelymegtartó ereje részben abban áll, hogy az új eszközökhöz munkaerő szükséges, részben pedig abban, hogy a várható bővülés a termelés oldalát is magával vonzza.